Bijzonderheden

Ze zijn oorspronkelijk bedoeld als “vleesras”, de jonge dieren ontwikkelen zich dan ook razendsnel en zijn in relatief korte tijd volgroeid. Dit opmerkelijke ras wordt nog steeds veel gefokt voor het vlees, maar is daarnaast in binnen- en buitenland veel op tentoonstellingen te bewonderen. Als huisdier voor kinderen moet je er rekening mee houden dat ze en te groot zijn om opgetild te worden en dat de meeste konijnen het niet prettig vinden om opgetild te worden. De Franse hangoren zijn wel enorme knuffelkonten en zullen dan ook uit zichzelf naar je toekomen om eens lekker samen te knuffelen. Zie ook het stukje onder aanschaf : Wanneer kan een kind een konijn krijgen.

De jongen hebben in eerste instantie staande oren. Pas na een week of vier beginnen de oren te hangen. Dit gaat niet altijd gelijkmatig, meestal hangt eerst het ene en later het andere oor.

Kleuren

Konijngrijs, ijzergrauw, blauw, blauwgrauw, blauwgrijs, wit, isabella, chinchilla, madagaskar, zwart en al deze kleuren in bont variant. Tegenwoordig is er ook een nieuw kleurtje en deze wordt Mignon genoemd.

Niet erkend zijn geel, luchs, fawn, oranje, havanna, de otterkleurtjes en wat ze tegenwoordig nog meer allemaal verzinnen, er komt elke maand wel een nieuw kleurtje bij lijkt het wel, betaal hier niet teveel voor, meer dan 40 euro zijn ze echt niet waard.

Mignon is vanaf februari 2012 een erkende kleur !