Tips Franse Hangoor

november 30, 2018 0 Door fransehangoor
Tips Franse Hangoor

De beste tip die ik heb is dat je even internet af moet struinen voor goedkope adressen dit kan je een heleboel geld schelen !!

* Bij ikea hebben ze prachtige witte bakken te koop die prima geschikt zijn als plasbak, ze kosten maar 3.95 een stuk voordeliger dan de kattenbakken die je in de dierenwinkel koopt.

* Heb je meerdere konijnen dan is een grote zak konijnenkorrels stukken voordeliger. Voor 25 kilo betaal je ongeveer 11 euro voor het merk Havens, kijk op de site voor de dichtsbijzijnde leverancier !! Kijk ook eens naar paardenmuesli, vooral de green vet van havens is erg goed voor de luchtwegen en de spijsvertering. ook wel reform muesli genoemd. http://www.kasperfaunafood.nl/Home

* Zoek je een binnenkooi, kijk dan voor 1 met een geribbelde bodem hier heeft je konijn veel meer houvast op.

* Drinkflessen, je hebt verschillende soorten.

Zelf gebruik ik af en toe deze flessen, het is wel wat meer werk omdat je ze er allemaal vanaf moet halen, maar de nippel vind ik wel goed. Sommige franse vinden het erg leuk om een fles leeg te laten lopen en dan is deze wel een uitkomst.

Deze fles kan je gewoon bijvullen zonder hem eraf te halen, maar als je hem van je kooi wilt halen of van je gaas wees dan voorzichtig anders breek je het hele tuitje eraf. Waardeloze flessen vind ik dit persoonlijk.

Ook heb je nog de witte of bruine containertjes die veel worden gebruikt bij de fokkers, met net zo`n tuitje als de fles hier boven, alleen deze flessen zijn iets korter waardoor je ze ook hoger kunt hangen zodat ze er niet met hun kop onder kunnen gaan liggen, deze flessen zijn niet in de winkel te koop maar kun je bestellen op de site van broedmij, hier is de link  http://www.broedmij.nl/product/details/231 ook voor ruifjes kun je daar goedkoop terecht. Betaal niet teveel!! als deze voor drie euro verkocht worden verdienen ze er al op laat staan wat een fokker er op verdient als ze er acht euro voor rekenen..

* Heb je balen met stro of hooi dan passen deze perfect in een plastic tuinkussenbox, staat zo lekker opgeruimd, niet echt goedkoop maar wel netjes.

Links in de hoek zie je er 1 staan.