Hoe kan ik het beste ratten bestrijden?

juni 16, 2022 0 Door fransehangoor

De beste manier om ratten te bestrijden is het gebruik van vallen. Ratten zijn zeer intelligente dieren, dus hoe ingewikkelder de val, hoe beter. Vallen zijn een goede manier om ratten te bestrijden, omdat ze eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn. Ze werken ook goed in grote ruimtes en kunnen lange tijd worden gebruikt zonder te worden vervangen. Ratten worden niet gedood als ze op de val trappen. Ze krijgen een lichte elektrische schok, waardoor ze een aanval krijgen voordat ze overlijden. De vallen hebben aas waar ratten van houden, en de vallen zelf bevatten voedsel zodat ze niet aan de val kunnen ontsnappen. Wanneer ze hun hoofd in de val steken, leidt dit tot meer voedsel aan de ene kant van de val en water aan de andere kant.

5 manieren om ratten in uw huis te bestrijden zonder pesticiden

  • Ruim gemorst voedsel en afval van huisdieren onmiddellijk op.
  • Bewaar voedsel in strakke containers met deksels en laat het niet ‘s nachts buiten staan.
  • Sluit openingen naar uw huis af om te voorkomen dat ratten binnenkomen en dicht eventuele openingen langs de fundering af waar ze binnen kunnen komen.
  • Houd struiken bijgesneden zodat ratten zich er niet in kunnen verstoppen, of gebruik een rattenbestendige omheining rond uw tuin.
  • Gebruik vangplaten om ratten die al in huis zijn te doden of te vangen voordat ze zich kunnen voortplanten of ziekten kunnen verspreiden.

Wat voor ziektes kun je krijgen van ratten?

Ratten kunnen verschillende ziektes bij zich dragen en overdragen. De meest voorkomende ziekten die ratten bij zich dragen zijn leptospirose, rattenbeetkoorts en hantavirus. Het is ook bekend dat ratten de pest overdragen. . Leptospirose wordt veroorzaakt door de organismen “Leptospira” bacteriën, die in het milieu worden aangetroffen. Het kan op mensen worden overgedragen door contact met urine, water of grond. Mensen die zijn blootgesteld, kunnen koorts en griepachtige symptomen krijgen, zoals spierpijn, hoofdpijn en braken. Indien onbehandeld, kunnen ernstige complicaties optreden, zoals meningitis of nierfalen. Ratten dragen het meest waarschijnlijk leptospirose wanneer ze in het riool leven.

Wat zijn de beste vallen voor ratten?

Vallen zijn een handige manier om ratten te bestrijden. Maar met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om de beste val voor de klus te vinden. Als het gaat om het vangen van ratten, zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Hoeveel ratten heb je? Hoe groot zijn ze? In wat voor omgeving leven ze? Hebben ze roofdieren? Als u op zoek bent naar een rattenval die goed werkt in uw omgeving, dan is er geen betere plek om te beginnen dan een kijkje te nemen op het internet. . De Warring Rat Trap is de beste rattenval voor het vangen van ratten. Het is ontworpen om ratten te vangen door ze te bedwelmen met een geëlektrificeerde metalen staaf, ze vervolgens snel in hun vacht te laten klonteren en ze op te sluiten tot ze doodgaan. Het is een humane manier om ratten te vangen zonder gif te gebruiken, wat gevaarlijk kan zijn omdat het andere dieren in de buurt kan doden. Er zijn tevens genoeg manieren om ander ongedierte te bestrijden. De val is ook effectief bij muizen, die worden aangetrokken door soortgelijke voedselbronnen als ratten.